torstai 13. joulukuuta 2012

LYHYT ESITTÄYTYMINEN

Lienee sopivaa tehdä pieni esittely itsestään näin tämän blogin alkuun.

Olen Suetar ja minä olen kirja-addikti. Koko 19-vuotisen elämäni ajan olen kasvanut kirjojen keskellä, melkeinpä jatkuvasti nenä kiinni kirjassa ja niistä on tullut elämääni hyvin suuri sisältö. En voi sanoa, että koko elämänsisältöni, mutta ei paljon muutenkaan.

Lukeminen on minulle monia asioita. Se on ennen kaikkea uppoutumista tarinoihin ja toisenlaisiin maailmoihin, hetkellistä jonkun toisen elämän elämistä, mutta myös ajankulu, harrastus ja yritys saavuttaa jonkinlainen yleissivistys. Rakastan kirjoihin katoamisen tunnetta enemmän kuin juuri mitään muuta tässä maailmassa, enkä edes pitkällisen kirjoittamishistoriani avulla pysty löytämään oikeita sanoja sen tunteen kuvailemiseen.

Luen useita genrejä ja valitsen kirjoja kirjastoista ja kirjakaupoista lähinnä asenteella: ”Kuulostaa kiinnostavalta!” Erityisen paljon kulutan kauhukirjallisuutta ja dekkareita sekä fantasiaa, mutta melkeinpä kaikki menee mielialasta riippuen. Lempikirjoihini kuuluvat Tolkienin upea Taru Sormusten Herrasta, Stephen Kingin Uinu uinu lemmikkini ja Charles Baudelairen runokokoelma Pahan kukat. Fanittamiani kirjailijoita on niin paljon, että voisin kirjoittaa tätä postausta vielä ensi vuoden puolellakin, mutta tärkeimmistä nimistä mainittakoon J.R.R. Tolkien, David Eddings, Stephen King, John Grisham, A.E. Järvinen, Charles Baudelaire, Veikko Haakana ja Edith Södergran.

Maskottini.

En varsinaisesti ole analysoinnin ylin ystävä. Tämä johtuu pääasiallisesti siitä, että en usko kaiken kirjallisuuden kantavan sisällään jotakin syvempää merkitystä. Eikä tämä tarkoita sitä, että vähemmän syvällinen kirjallisuus olisi yhtään huonompaa tai että vain analysoiva ja pohtiva, yhteiskuntakriittinen kirjallisuus voisi olla hyvää kirjallisuutta. Kirjat ovat hyviä tai huonoja, siinä kaikki. Lainatakseni Dorian Grayn muotokuvan prologia:

“Those who find ugly meanings in beautiful things are corrupt without being charming. This is a fault. Those who find beautiful meanings in beautiful things are the cultivated. For these there is hope. They are the elect to whom beautiful things mean only Beauty. There is no such thing as a moral or an immoral book. Books are well written, or badly written. That is all.”
- Oscar Wilde

Pääosin tämän vuoksi blogi ei lähde tekemään kovin rankkoja tulkintoja tai käsittelemään esimerkiksi Tarua Sormusten Herrasta Tolkienin kehittämänä metaforana ensimmäiseen maailmansotaan. Esitän oman luentani asioista ja kerron mielipiteeni, mutta en sano olevani oikeassa. Kirja näyttäytyy jokaisen silmissä erilaisessa valossa.

Minä en ole olennainen tämän blogin kannalta. Kirjat ovat se merkityksellisempi seikka, joten tämä riittänee minusta. Haluan kuitenkin sanoa vielä sen verran, että kysymykset, kommentit, ajatukset ja kaikenlainen muu viestintä on erittäin tervetullutta.

Olkoon kirjat kanssanne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksia, risuja tai ruusuja!